Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Kapsułki z kolagenem Colvita - charakterystyka składnika: mikronizowane algi morskie

Colvita jest unikalnym w skali światowej preparatem o bardzo szerokim spektrum oddziaływania.

Każda kapsułka preparatu Colvita zawiera tylko 3 składniki, a tworzą one niesamowity suplement XXI wieku. Są nimi:

  1. liofilizat trzeciorzędowego tropokolagenu i elastyny pochodzenia rybiego,
  2. mikronizowane algi,
  3. naturalną, aktywną biologicznie postać witaminy E.

 

Składnik Colvity - algi morskie (morszczyn pęcherzykowaty, fucus vesiculosus)

Algi robią w obecnym stuleciu zawrotną karierę w medycynie, dietetyce i kosmetologii.

Ich dobroczynne właściwości odkryli Japończycy. Dziś, dodawane do setek potraw, stanowią już blisko 10% diety przeciętnego mieszkańca Japonii. W klinikach Osaki i Kioto dowiedziono silnego działania przeciwnowotworowego alg.Zapadalność na nowotwory jest zresztą w Japonii najniższa na świecie!

Dietetyka uznaje obecnie morszczyny za najwartościowszy pokarm roślinny występujący naturalnie na naszej planecie. Zawierają więcej witaminy C niż owoce cytrusowe, przy czym ma ona najbardziej pożądaną postać lewoskrętną. Cztery razy więcej żelaza niż wołowina, dziesięciokrotnie więcej wapnia niż mleko, niewiele mniej białka od strączkowych – a do tego cały skarbiec składników odżywczych takich jak:

  • miedź, mangan, magnez, selen, fosfor, chrom, cynk i jod zarówno organiczny (dijodotyrozyna) jak i nieorganiczny,
  • witaminy z grupy: A, B, C, E i K,
  • węglowodany, błonnik,
  • wysoko skoncentrowane polisaharydy,
  • większość aminokwasów, w tym budulcowe dla białek i oddziałujące na centralny układ nerwowy,
  • polifenole, karoten,
  • fitosterole,
  • fikoerytrynę – naturalny barwnik zapobiegający fotostarzeniu,
  • związki śluzowe takie jak: kwas alginowy, fukoidyna, laminaryna, mannitol,
  • flawonoidy, z których najważniejszy jest flawon-3-d (niezwykle aktywny oligoproantycyjanid),
  • enzymy: oksydoreduktazę, izomerazę, transferazę, hudrolazę i ligazę – wszystkie wspomagające przyswajalność białek,
  • enzymy odczepiające cząsteczki cukru od molekuł kolagenowych ( FN3K),
  • ubichinon (koenzym Q 10) – ten silny antyoksydant występuje w algach w nieiwlkiej ilości.

Za najwartościowsze uważane są obecnie algi z północnego Atlantyku, gdzie nie są one poddane w procesie wegetacji temperaturom zbyt wysokim, ani zbyt niskim. O wyborze tych właśnie morszczynów do preparatu Colvita zadecydowała, oprócz ich synergiczności z kolagenem, niezwykle zaawansowana technologia pozyskiwania ekstraktu.

Więcej informacji, w tym także o ich działaniu na organizm - link.

 

Źródło: dr S.A. Batieczko pt."KOLAGEN - Nowa strategia zachowania zdrowia i przedłużenia młodości"

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Sklep jest w trybie podglądu

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.

Podmiot prowadzący sklep: Proviva; ul. Skwierzyńska 26A/1, 53-522 Wrocław; NIP 832-178-26-48

Konto bankowe do wpłat:  Millenium 78 1160 2202 0000 0002 3508 0258

Click Shop | Hosting home.pl