Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Kapsułki z kolagenem Colvita - charakterystyka składnika: naturalna witamina E

Colvita jest unikalnym w skali światowej preparatem o bardzo szerokim spektrum oddziaływania.

Każda kapsułka preparatu Colvita zawiera tylko 3 składniki, a tworzą one niesamowity suplement XXI wieku. Są nimi:

  1. liofilizat trzeciorzędowego tropokolagenu i elastyny pochodzenia rybiego,
  2. mikronizowane algi,
  3. naturalną, aktywną biologicznie postać witaminy E.

 

Składnik Colvity - naturalna witamina E (octan D alpha tokoferolu)

Wit. E jest rozpuszczalna w tłuszczach, a nie rozpuszczalna w wodzie. Istnieje kilka postaci witaminy E pozyskiwanej z roślin, bądź też syntetycznie. Dopiero jednak stosunkowo od niedawna wytłaczane na zimno z pędów wzrostu roślin oleje zawierające D alpha tokoferol w formie prawoskrętnej wykazują 100% aktywności biologicznej! w 2009 roku nastąpiło kolejne biotechnologiczne udoskonalenie witaminy E wchodzącej w skład COLVITY. Maksymalne przybliżenie jej do jednostek całkowicie naturalnych z wykorzystaniem najnowszych odkryć w tej dziedzinie.
1 mg zastosowanej w Covicie witaminy E odpowiada aktywnością bilogiczna 1 j.m. witaminy E występującej w naturalnych pokarmach.

Najważniejszą funkcją biologiczną wit. E jest ochrona organizmu przed wyniszczającym wpływem wolnych rodników. Mówimy tu o niezwykle aktywnych cząsteczkach tlenu, które atakują prawie wszystkie składniki żywych tkanek. Cząsteczka witaminy E reaguje z wolnymi rodnikami i przekształca je w obojętne substancje, które następnie zostają wydalone z ustroju wraz z moczem. Jest to szczególnie istotne w odniesieniu do wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które wchodzą w skład błon komórkowych. Wiele chorób powstaje w wyniku złego stanu błon komórkowych. Przykładowo w cukrzycy problem tkwi w nieprawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych, które nie mogą transportować glukozy z krwi. Podobna jest rola ochrony układu sercowo-naczyniowego. Tokoferol przede wszystkim zapobiega utlenianiu się lipidów w związki nadtlenkowe, rozpadowi witaminy A i samych lipidów. Nazywamy to wytwarzaniem antyutleniacza dysmutazy nadtlenkowej.

Jedna molekuła witaminy E zabezpiecza przed wolnymi rodnikami ponad 200 molekuł nienasyconego kwasu tłuszczowego.

Kiedyś witaminę E nazwano "eliksirem młodości". Dzisiaj wiele substancji kandyduje do takiego miana. Jednakże istnieją niezwykle wymowne wyniki badań, które powinny przywrócić szacunek dla jednej z pierwszych opisanych przez medycynę witamin.

Więcej informacji, w tym także o roli witaminy E w organizmie, źródłach i dawkach - link.

 

Źródło: dr S.A. Batieczko pt."KOLAGEN - Nowa strategia zachowania zdrowia i przedłużenia młodości"

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Sklep jest w trybie podglądu

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.

Podmiot prowadzący sklep: Proviva; ul. Skwierzyńska 26A/1, 53-522 Wrocław; NIP 832-178-26-48

Konto bankowe do wpłat:  Millenium 78 1160 2202 0000 0002 3508 0258

Click Shop | Hosting home.pl